vrijdag 17 februari 2012


februari 14, Playa Tecolote
Vandaag worden Harold en Dorothy geëerd voor het vele goede werk dat ze voor de gemeenschap van Palm Springs hebben gedaan en nog steeds doen. Ze krijgen een ster met hun naam erop, ingelegd in de voetgangersstrook voor het museum waarvan Harold voorzitter van het bestuur is. Wij zijn ook uitgenodigd om bij dit feest te zijn, maar jammer genoeg is de datum een maand te vroeg voor ons. Het is dan nog veel te koud om naar het Noorden te trekken en om terug te gaan naar de Baja Colifornia, waar we nu zijn, is veel te ver. Jammer, maar in april gaan we de ster alsnog bekijken.
Een paar dagen geleden hebben we het strand van Los Barriles verlaten om te verkassen naar “The Bay of Dreams”, ( heette voordien Los Muertes, betekent iets van “de Doden”) echt weer zo’n prachtige baai, schitterende kleuren van het water en goudgeel zandstrand. De avond ervoor zijn we naar een openluchtrestaurant geweest en hebben daar steak, flinke lappen gegeten. Met groente bar. Voor vijf personen, Stan, Anna en Bart en wij, betaalden we $360, ongeveer €20,-! Dat is zelfs voor Mexicaanse begrippen goedkoop.
Aan de Dromenbaai ligt een prachtig restaurantje, zonder ramen, met een geweldig uitzicht. Aan de andere kant van de baai heeft men een hotel, met golfbaan, gebouwd. Schitterend, kost maar US$1200,- per nacht! De golfbaan ligt midden tussen de cactussen; lastig als je de bal van de baan slaat! De gehele bergrug langs het water wordt in de toekomst vol gebouwd met enorme huizen. Een enkele staat er al, kosten 30 milj US dollar. We zijn er naar toegelopen, maar hadden geen fototoestel bij ons, dus geen plaatje.
Na twee nachten, op naar La Paz. Bij de Wal-Mart wat inkopen gedaan en toen op naar Tecolote. Ongeveer 25 km van LP. Prachtig strand met enkele campers, natuurlijk weer Canadezen uit BC, maar ook twee stel Duitsers die hier ieder jaar naar toe gaan. Hebben oude campers die ze hier in een stalling laten om ze een half jaar later weer op te halen. Er is ook een Nederlands stel, maar die spelen verstoppertje in de duinen, dus nog geen praatje mee gemaakt! Gisteravond bij Stan en Anna een nieuw spel gespeeld: Mexican Train. Lijkt wel wat op domino, maar met veel meer mogelijkheden. Als je op een knopje drukt, hoor je het geluid van een trein, vandaar de naam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten