donderdag 23 februari 2012


Februari 19, Los Barriles
Na een nacht aan de Pacific hadden we al snel genoeg van het lawaai van de klotsende golven, dus terug naar Los Barriles, zo langzamerhand onze “thuisbasis”. Voordat we vertrokken, we hebben de tijd en de afstanden zijn hier niet groot, hebben we nog een stel walvissen zien spuiten. Het is nu walvis seizoen; de Prusen hadden er wel veertig gezien, vaak met jonkies.

Vanmorgen was het goed raak: twee four Wheel  drivers zaten vast in het zand. Onze achterburen wilden vertrekken met hun pickup met opbouwcamper, maar kwamen hopeloos vast te zitten. De buurman begreep nu wel waarom wij gisteren niet van het pad afgingen. Met behulp van de oprijplaten van de Fransman, had ie laten maken in ArgentiniĆ«, kregen we de camper weer op het pad.”International Rescue”!  Ze waren nog maar net vertrokken of er klonk alweer een noodkreet: een Toyota Landcruiser was zich aan het ingraven.  De platen van de Fransen weer opgehaald en zo kregen we die ook weer vlot. De bedankzolder ligt weer vol!
Zaterdagavond en carnaval in the city! De plaatselijke Rotary Club heeft een carnavalmiddag voor de kleintjes georganiseerd. De club bestaat wel uit praktisch allemaal “witneuzen” zou Rob zeggen, die nu trouwens voor zijn nieuwe werk al ruim een week in Beijing verblijft. Maar met live muziek hadden de kids veel lol. Daarna naar de pizzeria, ook met live muziek van de “Spaghetti Sisters”, afkomstig uit Canada! Ook weer gezelli! En heerlijke pizza!
Februari 20
Vandaag de fiets maar eens gepakt; wandelen langs het strand brengt geen conditie. Een beste pukkel, 10 km klimmen en flink steil, zo vind je ze niet in de Ardennen. Zo steil dat de motor warm liep zodat het laatste stuk puur op mankracht moest worden geklommen. In de afdaling koelde de motor en ik zei de gek wel weer af. De temperatuur loopt zo langzamerhand tegen de 28 gr aan.
Februari 22, Los Barriles,
Brrrmmm, een quad, zo’n vierwielige zandvlo, stopt voor de camper en de man die erop zit vraag:”What brings you so far from home?” Hey, ben jij Petro? vragen we, want dat is een Nederlandse kite instructor. Nee, een vriend, maar ik woon ook in een palapa daar een eindje verder op. Biertje? En we hebben weer een heel gezellig uurtje! En zo gaat dat vaker; vanmorgen een paar Canadezen, gisteren kwam Amorica, de Mexicaanse biologe die we 1500 km noordelijk ontmoet hebben even een praatje maken. 
Een dag daarvoor haar Australische man, die even op de motor langs kwam. Mensen, mensen, wat hebben wij hier een fantastische tijd op deze geweldige stek, de Baja California. De vrijheid, het uitzicht, de plek, het weer, de mensen om ons heen; we hebben er nauwelijks woorden voor! En inmiddels is Drenthe hier ook goed vertegenwoordig: Arthur en zijn vrouw uit Ruinen hebben ook de weg naar Playa Northe gevonden en die kunnen wij dan weer wegwijs maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten