zaterdag 3 maart 2012


Een van de drie cruiseschepen




Palapa van Pedro

Maart 3 Los Barriles,
Af en toe moet je een paar dagen van het strand af, dus gaan we weer een keer naar Cabo San Lucas op het uiterste puntje van de Baja (iedereen noemt de Baja California the Baja, spreek uit als Bacha). Na de geijkte bezoekjes aan de Costco en de Wal-Mart, zoeken we de Marina, de jachthaven op. Maar daar is geen parkeerterrein te vinden, dus naar het strand aan de rand van de stad. Gezellige boulevard met uitzicht op 3 grote cruiseschepen die voor anker liggen in de baai. Overnachten doen we op camping Vagabundes. Dat is al weer een hele tijd geleden dat we op een camping waren, ook wel weer eens leuk. Volgende dag even een Michelin banden garage bezocht in San JosĂ©; ja, maar die banden hebben we maar niet op voorraad. Wel in La Paz. En daar gaan we op de terugweg toch naar toe. De voorbanden zijn aan vervanging toe. “Ons” plekje aan het strand is nog vrij en tegen de avond gaan we naar de Curve, het steakrestaurant. Twee gezellige Canadezen komen aan ons tafeltje zitten. Haig is een divemaster en zijn lievelingsplek is Ko Tao in Thailand en dat kennen wij maar al te goed, niet waar Rob! 

Bob, de baas van Haig, en zijn vrouw in hun palapa
Zo hebben we dus wat te bepraten tot Bob opduikt. Haig wordt helemaal gek want hij heeft 30 jaar geleden voor Bob gewerkt en hem sindsdien niet meer gezien. Hoe is het mogelijk. We hebben Bob en zijn vrouw op de foto in hun palapa. En dan is een flesje wijn snel leeg, maar ons huis staat aan de andere kant van de straat, dus… Je moet je eigen drankjes meenemen naar de Curve. Als we terugrijden naar het strand, slaan we op het laatst een verkeerd pad in en ja hoor, pad geblokkeerd, stilstaan en vast zit de gehele handel. Enfin, slapen zien we morgen wel weer.
Faith weet hoe je banden moet laten leeglopen.
Met heel veel moeite, voorbanden op halve lucht en met behulp van Luke, Faith, Scott en Hester trekt de 4x4 ons weer op vaste wal. Zo staan we dus weer op de plek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten