vrijdag 16 maart 2012


Maart 14, Los Cocos
Ze zijn er nog, Nell en Owen Dykstra, de mensen die ons in het begin van onze Baja trip in januari zoveel verteld hebben en vooral tips hebben gegeven. Zij gaan volgende week weer naar het hoge Noorden, Canada. In januari stond het strand Los Cocos stampvol, geen palapa meer vrij. Nu kunnen we kiezen uit wel 5 palapa’s op een rij. Onze palapa is uitgebreid met een extra afdak waar we de camper voor hebben geparkeerd. Via de luifel hebben we nu een flinke schaduwrijke overkapping, met daarnaast een palapa, hut, die aan de zeezijde half open is, maar verder op een doorgang na helemaal gesloten. We hebben er gisteren gelijk een douche van gemaakt.
Vanaf playa Juancalito naar Loreto is maar een kippeneindje. De internetstick laten opwaarderen, maar vooral de camper laten wassen. Ziet er weer piekfijn uit! Na een goede 100 km, vooral het stuk langs de Bahia Conseption is prachtig. Overal prachtige baaitjes, met campers. Ook de plantenwereld, cactussen, is hier groener. Maar dat we nu kunnen zeggen dat de Baja California in volle bloei staat, echt niet. Da’s een folderverhaal: hier bloeit alleen wat als het geregend heeft en regen hebben wij nog niet gehad. 
Hoewel het vandaag, in ieder geval vanmorgen, de zon zich nog verstopt. Maar met een temperatuur van 22 C gr is het best uit te houden. En rustig!! Geen telefoon of internet bereik, daarvoor moeten we 30 km rijden naar Mulegé waar we dan meteen waterhalen en boodschappen doen.
Maart 16, Los Cocos


In een verlaten palapa vond ik een kerstlampjesslinger die op een kleine zonnecel werkt. Maar het ding deed het niet meer, dus gaat deze prutser er mee aan de gang. Na van alles geprobeerd te hebben, blijkt de batterij kapot te zijn. Nog vrij nieuw, maar chinese rommel heeft meestal een kort leven. Van een stuk slang een batterijhouder gefabriceerd, 3 oplaadbare batterijtjes erin, draadjes er aan geprutst, een kurk en een wat plakband en zie daar: toen het donker werd brandde de feestverlichting in de palapa! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten