woensdag 30 november 2011


November 30, San Antonio, TX
Als je ’s morgens vroeg bent, ben je de gehele dag vroeg. Dus waren we vroeg in San Antonio. Keurige commerciële camping; je merkt dat hier de campings het gehele jaar door goed bezet zijn, hier komt geld binnen. Onderweg nog even een paar grote vrachtwagens bekeken. De chauffeurs hebben een complete caravan achter de bestuurderscabine. Vooral de Peterbilt zijn imposante gevaarten. Overal zien we bordjes langs de weg met: hurricane evacuatie route! Zal wel nodig zijn op z’n tijd, maar nu hebben we prachtig weer: koude nachten, rond de 4 graden en overdag goeie 20 graden en geen wolkje aan de lucht. Het landschap ziet er schraal uit, grote farms, enorme witte hekken en weinig koeien op zoveel grond.
San Antonio was voor een aantal jaren geleden een verwaarloosd, achter gebleven stadje. Men heeft toen besloten om langs de rivier een wandel/fietspad aan te leggen met in de stad overal terrasjes. En dat heeft de boel in beweging gebracht en nu is het een leuk levendig stadje geworden. In het centrum ligt een belangrijk symbool voor de Amerikanen, het Alamo. Hier hebben de Spanjaarden in begin 1700 een missiepost gebouwd. In de oorlog van de Texanen tegen de Mexicanen hebben hier in 1836 200 Texanen gevochten tegen een overmacht van de Mexicanen. Uiteindelijk zijn ze allemaal gesneuveld, maar daardoor kon het Texaanse leger later het leger van Santa Anna, de Mexicaanse bevelhebber, verslaan. De missiepost is dus een symbool voor Texas geworden.
Van de camping leidt een prachtig fietspad naar het centrum. Daar gaat het over in een voetpad, maar er liep bijna niemand, dus werd het voor ons een fietspad. Het is echt geweldig aangelegd, met overal stuwen in de rivier, picknickplekken langs het pad. Nu wordt nog flink gewerkt aan het verlengen van het fietspad. En de foto’s zijn van een airstreem, een prachtige op en top Amerikaanse caravan, bekend van all you need is love (geloof ik) met Robbert Tenbrink.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten