dinsdag 13 december 2011





Dec 13, Quartzsite, AZ
Quartzsite? Who the hell is Quartzsite? Wel, het is het “nest”waar de Snowbirds iedere winter naar toe vliegen! ? uitleg dan maar weer: Snowbirds zijn mensen die in de noordelijke staten wonen, of Canadezen, die in de herfst naar warmere oorden trekken. En omdat hier in Quartzsite een Long Stay Area is, waar je voor $180 het hele jaar mag staan, vliegen ze dus massaal deze kant op. Fietsvrienden, Hans en Gerrie W. die we al kennen sinds de eerste AIT in Portugal 1994, introduceerden ons bij hun vrienden Patty en Peter die zij weer hebben leren kennen toen de AIT in Alphen a/d Rijn was. P&P hebben hun huis verkocht, 12 jaar geleden, en zijn nu fulltime RVS, maar hebben een grondstuk in Quartzsite waar ze de winter doorbrengen. In de zomer zijn ze gastheer en gastvrouw op een camping. Zij hebben ons uitgenodigd om bij hiun te komen staan.
Het zijn echt schatten hoor, die Patty en Peter. We mogen hier blijven staan zolang we willen, en dat is ongeveer een week. Ook bood hij ons zijn auto en de Quads aan. Nou die ATV’s willen we wel een keer gebruiken, lijkt me prachtig met zo’n ding een keer door de woestijn te scheuren. Maar dan moet eerst het weer opknappen, nu 10 gr en regen, voor de tweede dag al! En gemiddeld regent het hier twee dagen per jaar, ha ha. Maar we zeuren er niet over; vanmiddag naar  de “stad” Quartzsite gefietst. Heen en terug zo’n 30 km. Een normaal huis staat bijna niet, allemaal campers en caravans. Maar er is een bijzondere boekwinkel, de Oasis Bookshop. Aan de bookshop zelf is niet zoveel bijzonders maar het speciale zit em in de eigenaar; toen we een week camperden op Rocky Springs, vertelde een Canadees ons al over deze winkel en de eigenaar. Hij wilde niet vertellen wat er zo bijzonder was: dat zie je wel als je hem ontmoet! P&P vertelde ons wat er zo apart was: de man, Paul Winer, loopt zijn gehele leven al naakt rond! Nou ja, op een zakwarmertje na. Maar vanwege de kou liep hij nu gekleed, dus niets bijzonders. Maar wel een leuke vent die bovendien nog erg muzikaal is; 17 dec geeft hij een concert, dus jullie horen er wel meer van.
P&P wonen een 7 mijl buiten de stad, midden in de woestijn heeft men een nieuwe woonbuurt gecreëerd, allemaal keurige vierkante percelen waarop met gemak een aantal big rigs kunnen staan. Alle percelen zijn voorzien van dezelfde muurtjes, maar wat er op staat is totaal verschillend. Sommigen hebben een soort zonnedak waaronder de camper staat, anderen weer complete huizen gebouwd. P&P hebben een gebouwtje waarin een keuken-kamer, badkamer is, gebouwd, maar zij leven in hun grote camper, een echte big rig! Morgen zijn we uitgenodigd om met hem mee te gaan op een tour die door het museum wordt georganiseerd.
Hans en Gerrie, wat zijn we jullie dankbaar voor jullie suggestie om P&P op te gaan zoeken, echt geweldig. Morgen na de trip komen ze bij ons eten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten