maandag 26 december 2011


Dec 22 Palm Springs, CA
Na ruim een week hebben we Quartzsite verruild voor Palm Springs, van Patty en Peter naar Harold en Dorothy. Bij de eersten hebben we een heerlijke, redelijk rustige tijd gehad, bij de laatste staat nog van alles op het programma, maar daarover later.
Via Mecca, ja je komt hier van allerlei plaatsen tegen, naar PS gereden. Na een week in de woestijn, met nauwelijks een groenblaadje, is het een verademing om weer groene palmen, groente velden e.d. te zien. Hoewel we echte woestijn liefhebbers zijn, het is er nog zo oorspronkelijk, doet een beetje groen aan de ogen ook heerlijk aan. Harold en Dorothy, H&D, bewonen een van de bijzonderste huizen van PS, en daar zijn er nog al wat van. Wil je meer weten, zie www.meyerman.com. Zie je ook de Maybach! Gistermiddag aangekomen, de camper geïnstalleerd op een parkeerterrein onder het huis, wij in de logerkamers, slaapkamer en ruime badkamer. Avonds naar een concert in het museum waarvan Harold de voorzitter van het bestuur is; een ode aan Mario Lanza, de Amerikaanse Caruso. Echt een mooi concert.
Vanmorgen samen naar de Costco, inkopen voor vanavond, de BBQ! En dan wel buiten met zicht op PS. Niet jaloers worden, maar het is een fantastisch gezicht!!!
Dec 26, PS
Proberen om in sneltreinvaart, want het leven gaat hier in die vaart, op te noemen wat we allemaal beleefd hebben: De BBQ op de 22 ging niet door!? En wel hierom: halverwege de middag begon de luchtmacht van PS boven het huis te cirkelen, politie zette de buurt af, Harold kon niet wegkomen uit het museum. Een vent met een gun was gesignaleerd in de bergen achter het huis. Na een uurtje kon H wegkomen, een stel zwaar bewapende politieagenten verschenen op het terras en we moesten binnen blijven. Dus de BBQ maar naar de volgende dag verzetten. Toen het “beleg”was opgeheven zijn we met de anderen, Jo, Bernice, Ron, Marina en Alexis naar de Mexicaan gegaan.
Volgende dag, dec 23, Palm Springs verkend en de avond al BBQ-en doorgebracht met het uitzicht op PS. Jo was de kok en deed een goed job.
Dec 24 hebben Gerard en Harold Rob en Irin opgehaald vanaf het vliegveld in LA. Om 1800 uur in de auto naar Jaimy en zijn vrouw die een party gaven, zij wonen in het voormalige huis van Frank Sinatra. Alles in kerstsfeer: omdat er geen sneeuw ligt, is de gehele oprit met witte vloerbedekking belegd, met rendieren en nog veel meer kerstkitsch. Kleine party, 200 man die het huis van de keuken tot in de slaapkamers, badkamers bevolkten. Harold kent iedereen en dan kom je niet toe aan de hapjes en drankjes, wij wel, dus na een uurtje handenschudden, op naar een Thaisrestaurant. En Irin was heel tevreden over de Thaise kok, wij ook!
Dec 25, eerste Kerstdag. Kerstdiner met het ons inmiddels bekende groepje, aangevuld met Bruce, Karin, David en Judi, vrienden van H&D die onderaan de berg wonen. Mensen waar je een avondvullend gesprek mee kunt hebben! Over J.Bruce Jacobs is een boek verschenen; H probeert er een voor ons te versieren. De kersttafel bood voor iedereen, we zaten buiten in zomerkledij, weer het prachtige uitzicht over de lichtjes van de stad. Een cateraar verzorgde alles tot in de puntjes. Wat een plek, een sfeer en een eten!!!


Dec 26, geen tweede kerstdag want daar doen ze hier niet aan. Vanmorgen een huurauto opgehaald want zonder auto kom je hier niet ver. In de middag de Maybach bekeken. Deze staat gestald op een soort ranch, heeft niets met een boerderij te maken, genaamd “Ponte Rose”  Daar staan nog een 100-tal klassiekers gestald, maar ook nieuwe superauto’s, bv een Audi R8, 10 cilinder, gloednieuw!  Daarna met Bets het huis bekeken: als een paleis! Met heel veel Kerst!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten