donderdag 29 december 2011


Dec 29 PS, CA



PS, golf resort. Een van de 150!

The Flying Tigers

Harold en Irin


Nog steeds in Palm Springs? Ja, voorlopig blijven we nog een goede week. En we maken wat mee! Hebben nauwelijks tijd om wat te bloggen. Nu dus: zittend op het terras, in de korteboks, uitkijkend over de vallei, in de verte schijnt de zon nog op de bergen, hier is al schaduw. En geen wolkje, nou ja een paar veegjes, aan de lucht. Das wat anders dan nattigheid en kou, hé Drenten en Achterhoekers! Ok , de 27ste zijn we samen met Rob en Irin naar Mecca gereden, de canyon door, de I-10 over en het Yoshua Tree NP ingereden. Een geweldig mooi park: enorme cactussen, grote rotsen en prachtige vergezichten. Komen we nog terug. Op de terugweg een Outlet centrum bezocht en bij de Pizza California gegeten. En de dag was alweer om.
de Airstream
De 28ste, en dat was een dag!! Om 9.30 uur waren we al aanwezig bij het Palm Springs Air museum en kregen we een korte briefing over het vliegen in een helicopter, wow! Vrienden van H&D hebben een paar planes en ook twee heli’s en zij boden ons een rondvlucht aan. En dat is leuk!! Samen met R&I de lucht in, plus de twee piloten, Phil en Lee Hixon, een echtpaar. Vliegen al meer dan 50 jaar, nooit brokken gemaakt en dan durf je wel. Om een idee te krijgen: zie de foto’s. het is maar goed dat er een geweldig waterreservoir onder PS ligt, zoveel groen, zoveel meertjes en vijvers in een woestijn, niet te geloven. Na de rondvlucht, een goed half uur, een rondleiding door het Air Museum, gegeven door Jim Thorn. Geweldige verteller, we hingen aan zijn lippen. Wat die man allemaal wist te vertellen, het verhaal achter de vliegtuigen. We zijn dwars door een B-17, Vliegend Fort gekropen. Alle vliegtuigen die ze er hebben staan zijn luchtwaardig. Zou het bijna vergeten, als eerste gingen we  de C 47, beter bekend als de DC 3 Dakota, bezichtigen. Dit toestel is pas na de oorlog ingezet, heeft onder ander gevlogen tijden de blokkade van Berlijn. Toen het werd schoongemaakt voor het museum, vond men het kolengruis er nog in. Jammer Jim, maar we moeten nog lunchen en om 2 uur in het Museum of Art van PS zijn. Rondleiding van de Chairman of de Board, mister Meyerman, onzen Harold, himself. Schitterend gebouw, prachtige stukken. Grootste collectie van Henry Moore van de US. Opvallende collectie glas, letterlijk en figuurlijk schitterend! Naar huis, omkleden, naar Lulu’s restaurant. De ober tot grote spoed aansporen want voor zeven uur naar de Folli’s! en dat lukte. Een oud theatertje, gebouwd in 1936, is het huistheater van de Folli’s. Denk maar aan de Folli’s in Parijs, met dames die de benen geweldig omhoog kunnen gooien, veel veren en verder heeft het weinig om het lijf, letterlijk. Het grote verschil is dat hier de dames de respectabele leeftijd van ruim AOW reeds jaren zijn gepasseerd! De oudste was 78, de oudste man was 81, stil going strong. De boel werd aan elkaar gepraat door een Joodse conferencier, klasse. We hebben in tijden niet zo gelachen, heerlijk. En de songs waren uit onze tiener jaren. Voor en tussen de voorstellingen door werden oude films gedraaid, bv reclame voor Lucky Strike, sigaretten; je voelde je pas echt goed na een Lucky te hebben opgestoken. Na afloop nog een biertje en wijntje en toen, naar bed. Wat een dag!
Dec 29, PS, CA
Lotus van David
Om 9 uur gestart voor de trail door de bergen achter het huis, samen met Bernice, Ron, Jo en Rob en ikke. Mooie tocht van 2 uur, lang genoeg want aan het einde lieten onder beide bergschoenen de zolen los! Schandalig voor echte Meindels! De dames, Dorothy, Irin en Betsy gingen shoppen. Na afloop zijn vader en zoon gaan luchen in Café Europa, dubbel heerlijk! Later op de middag hebben we de Airstream van David bekeken, prachtig onderhouden caravan, gebouwd in 1968. Inmiddels zijn de lichtjes van de stad gaan branden en wordt het te donker om buiten te typen, dus: tot een volgende keer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten