woensdag 25 januari 2012


januari 23 Los Barriles, op het strand


Onvoorstelbare mooie plaats aan het strand! Hier staan we helemaal vrij, met enkele andere vrijbuiters: een stel Canadese Polen vlak bij ons en verder allemaal jong volk dat aan Kite surfen doet als of hun leven ervan af hangt. Prachtig hoe die over de zee scheren. Over het water scheren ook de pelikanen in formatie achter elkaar. Vlak voor ons duiken ze de zee in om een visje te verschalken. Maar het had wat voeten, of liever gezegd, wielen in aarde voor we hier stonden. Op de camping in de plaats zelf kwamen we een Belg tegen die ons vertelde waar je mooi kon staan. Als het asfalt ophoudt, door een wash (een droge rivierbedding) en dan rechts. Klopte precies. Een plekje opgezocht, maar goed oppassen want het zand is behoorlijk mul. Even te ver doorgereden en oeps, de voorwielen vast in het duinzand. Schop, rijplaten erbij, maar het resultaat is nihil. Verder spitten, weer proberen, nog dieper in het zand. Lichte paniek bij de betere helft: Ik zei het toch!! Stenen onder het wiel, helpt ook niet.  Een goede remedie is om de bandenspanning flink te verlagen, maar om ze daarna met de fietspomp weer op te pompen trekt me ook niet direct. Gelukkig staan een eindje verderop een paar 4x4 bakken. De bovengenoemde Polen komen meteen en slepen, met enige moeite ons weer uit het zand. Voorlopig niet meer van het pad af!
Vanmorgen vroeg op pad om de binnenstad van La Paz te bekijken: armoedige bedoening, maar wel gezellig. Koffie gehaald bij de koffiebar aan de boulevard en daar heerlijk van de zon genoten op een bankje; wie doet je wat. The Home Depot heeft niet het goede materiaal om de stoel te repareren; het “noodverband” zal nog even moeten houden. Dan op weg naar Los Barriles. Mooie route, mooie weg; goeie 100 km. Het schiereiland is 1700 km lang en bestaat voornamelijk uit woestijn. Enorme cactussen zijn al zeker 1500 km onze metgezellen. Bij een kapelleke van San Judas? maken we een koffiestop. Voor de kapel ligt een CD. Ff proberen: heerlijke Mexicaanse klanken klinken uit de luidsprekers. Nu missen we alleen nog de sombrero’s!  Onderweg loopt de temperatuur op naar de 30 graden, volop zon! Maar hier aan het strand waait een flinke wind, heerlijk. Kite surfers weer!
Januari 25 Strand Los Barriles
Heerlijke plek  hier aan het strand: om zeven uur komt de zon op en gaat om zes uur verdwijnt ie achter de bergen, de gehele dag dus zon, zon, zon! Tegen de middag steekt een flinke wind op en komen de surfers het water op. Prachtig gezicht, wat een atleten die Kite-surfers. Ongelooflijke sprongen maken die gasten! Plotseling zien we in de verte een lichte streep in het water: dolfijnen! Een hele troep zwemt achter elkaar aan de baai in, zit blijkbaar veel vis want de pelikanen duiken hier ook en masse het water in! Lelijke beesten om te zien, maar geweldige vliegers en duikers.

Boondocking: op dit strand moet je geheel selfsupporting zijn. Drinkwater kopen we in plastic flessen van 5L, waswater uit de slang bij de plaatselijke super, stroom uit de panelen en de wc gaat in een gat in de grond( puur stront, geen chemie). Afval naar een vuilnisbak in het dorp. Hoe simpel kan het leven zijn! Daar even een cafeetje met internet opzoeken en de wereld weet weer dat we bestaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten