maandag 30 januari 2012


Januari 27, Los Barriles
Gisteren Franse buren gekregen: pa en ma met drie kindertjes, samen op wereldreis. De motor van hun camper wilt niet goed lopen, iets met de inspuiting. Een Iveco (Fiat) dus geen reserveonderdelen te krijgen. Afin, hier is de plek prima geschikt om te wachten tot de onderdelen zijn gearriveerd. Vanmorgen een Duitse mevrouw ontmoet, heeft hier een huis en heeft ons voor zondag  uitgenodigd voor de Kaffee, mit Kuchen?
Vandaag geen wind, de surfers hebben een rustdag en dus is het heel rustig op de beach. Vanmiddag zagen we plotseling beweging op de zo stille zee: een walvis! Dus aan deze kant van het schiereiland zijn ze ook te zien, wisten we niet. Fantastisch gezicht die grote staart uit het water zien komen.  Weer een tijdje later zien we de manta’s rays (roggen)boven het water uitspringen, wat een sprongen. De bovenkant is zwart, de onderkant wit. Het lijkt alsof deze beesten door de lucht willen vliegen zo klapperen ze met hun “vleugels”. Zo is er iedere keer wat te zien, prachtig! Gisteravond bij de Canadese Polen aan het kampvuur gezeten. Gezellig, maar Bets kon Anna bijna niet meer volgen: oorzaak drank, bij Anna. Ze zijn vandaag op visite naar een ander strand, dus passen wij op de boel. Gisteravond was een vriend van hun zoon met zijn vrouw op bezoek. Hij geeft Kite-surfles, in de winter hier en in de zomer bij Tarifa, Spanje. Je wordt er niet rijk van, maar je hebt wel een leuk leventje!
Januari 29
Vrijheid, Freedom, Libertat, Vreiheit, verschillende woorden voor het zelfde begrip. Maar wat is vrijheid, wat versta jij er onder, wat verstaan wij er onder? Je kunt hele verhalen ophangen over dit begrip, maar als je aan een strand staat waar iedereen kan doen en laten wat ie wil, maar toch rekenschap houdt met de ander, dan denk ik dat je aardig in de buurt komt van vrijheid. Allerlei volk van alle windstreken staat hier op het strand, tussen de struiken verspreid en leeft in volle harmonie met elkaar. Sommigen heel lux met een flinke camper, anderen met een grote tent en aangebouwde hut of een simpel windschermpje, klein koepeltentje en oud golfje, vrolijke zwarte hond erbij, alles kan.  En allemaal zo vriendelijk! Je zwaait naar elkaar, zegt elkaar Hi, how are you today? Maakt een praatje, stelt belangstelling in elkaar, prima.
Na een simpel “Goeden morgen” van Betsy naar een voorbij wandelde mevrouw komt een gesprek en een uitnodiging om koffie te komen drinken. Kaffe mit Kuchen dus vanmiddag op 5 minuten lopen vanaf onze plek. Mevrouw, Heidi woont met Werner in een mooi huis en daar hebben we dus koffie gedronken, mit Kuchen. Wonen in de zomer in Duitsland, vier maanden, de rest hier.  En na de koffie krijgen we nog een zak met sla uit eigen tuin mee en die stond vanavond al op tafel, lekkerrrrr! Wat ontmoeten we veel hartelijke mensen!
Heidie, Werner is in Ditsland

Casa Helena, Los Barriles


Geen opmerkingen:

Een reactie posten