donderdag 21 juni 2012


Juni 20, Sleeping Bear Dunes NP, Michigan
Getting warm? Ok already warm! Dat zei de Ranger vanmorgen toen ik nog een dag camping er bij boekte. En het is heet en vochtig de laatste dagen! De temperatuur loopt op tot in de 35 graden en vochtig; Thaise temperaturen.
Nadat we van de Upper Peninsula via de brug naar de Lower Peninsula zijn getrokken, inkopen en overnacht bij de Walmart in Travers City, zijn we nu, 19 juni, bij het bovenstaande  park aangekomen. Prachtig gelegen aan het Michigan Lake, een van de grootste binnenmeren van de VS. Ons IJsselmeer zou erin verzuipen! We waren nog maar nauwelijks op de plaats of de Ranger kwam al langs om ons te waarschuwen voor heel slecht weer: storm, hevig onweer met vernielende hagelstenen! Wow, da’s schrikken. We hadden het al gehoord via de Weather Radio, maar als de Ranger komt waarschuwen en zegt dat we kunnen schuilen in de “Shelter”, ja dan is het echt schrikken.
De ladder gepakt, op het dak en de isolatiehoes, die we ’s winters gebruiken voor de voorruit, over de dakluiken gelegd en met banden bevestigd. En dan maar afwachten, nee niet in de Shelter, een van stevige boomstammen opgetrokken gebouw, maar in onze Hymer. Het lijkt wel nacht, terwijl het nog voor de middag is! Maar, na wat gerommel, flinke regenbui, is het alweer voorbij! Gelukkig maar! Is het weer een voorbeeld van overdreven voorzichtigheid van de Yanks?
Tegen vier uur pakken we de Koga’s uit de garage en proberen het pas aangelegde fietspad. Ja, ja, een fietspad! En die hebben ze hier in Michigan, hele mooie. Komen voorbij aan een strand waar een oude vissersboot wordt gerenoveerd, aan een heel hoog duin waar je tegen op mag klimmen en dan fietsen we de Pierce Stocking Scenic Drive. Een uitdaging voor fietsers, zelfs batterijtrappers! Maar mooi!
Nadat we de avond lezend bij de gaslamp hebben doorgebracht, zoeken we tegen middernacht de kooi op, nog steeds warm!

Vandaag weer een warme dag, zelfs gezwommen in het koude water van het Michigan Lake. Heerlijk, zoetwater. Daar fris je van op. Voor de rest, maar even rustig aan. De laatste weken hebben we ruim 6.ooo km gereden en driving is working zoals een mevrouw opmerkte. En in de schaduw van de bomen is het goed uit te houden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten