dinsdag 5 juni 2012


Juni 4, Cody Wyoming
Na een warme avond, lekker uitgeslapen en dan op naar het BBHC. Niet alleen een museum voor Buffalo Bill Cody maar ook een afdeling voor de Plains Indians, Fire Arms, Western Art, Yellowstone Natural History en een speciale expositie van een Duitse fotograaf. De laatste heeft zich tot doel gesteld, en hij niet alleen, om een wildlife corridor te creƫren van Yellowstone tot aan de Yukon in Alaska. Wat in Europa allemaal al verdwenen is, mag in Noord Amerika niet verloren gaan.
Wat een museum! Een echte aanrader voor een ieder die hier in de buurt komt; neem er minstens twee dagen voor, je zult er geen spijt van hebben. Het is onbeschrijfelijk mooi opgezet, een echte topper.


En dan ’s avonds naar de Rodeo! Aan de rand van Cody staat het stadion waar vanaf 1 juni iedere avond een rodeo plaats vindt. Heerlijke zomeravond, tussen de 25 en 28 graden, op de tribune kijken hoelang een cowboy op een wild paard of een stier kan blijven zitten. Of hoe snel je om een paar tonnen kunt racen. Al met al, een leuke show.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten