donderdag 7 juni 2012


Juni 7 Belle Fourche
Als jullie ons hier zouden zien staan; je zou zeggen: ze zijn eindelijk op de plaats waar ze thuis horen! En wel: op de speelplaats van een school! Een teacher heeft het hele gebouw, 3 verdiepingen, gekocht en er een camperplek van gemaakt. Het is wel een rommeltje, maar het WIFI netwerk werkt. En verder full hook-up en dat voor $12,- dankzij Passport America. Hier blijven we een dag of wat en hopen iets van het voetbal via het internet te kunnen volgen.
Thermopolis
Op 5 juni van Cody via Thermopolis naar de Bighorn Mountains gereden. In Thermopolis hebben we een bad genomen in het staats badhuis. Het hete water komt zo uit de grond en wordt door een bad gepompt. Ongeveer 40 graden heet, boven water was het ook ongeveer zo warm. Na een lekkere douche en wat geluier onder de dikke boom, ging het dus naar de BH Mountains. De camping lag op ongeveer 2500 m hoogte, dus lekker koel. ’s Avonds met de kijkers naar de Elk( is geen meervoud van), 12 stuks, gekeken en een mooi kampvuur gestookt. De Big Horn Mountains zijn flinke bergen waar op de toppen steeds sneeuw ligt, een prachtig gebied.
De volgende dag, 6 juni, over een pas van 3000 m hoogte! Tijdens de afdaling roept Betsy opgewonden: een Elk! Nou en, daar heb je er gisteren 12 van gezien. Nee, ik bedoel een Moose!!!
eindelijk: de Moose
De Rubbertramper in de ankers, draaien en weer terug. Een Moose, soort eland, zie je bijna nooit, en hier loopt ie zo langs de weg. Zelfs als ik uit de camper kom, blijft het grote beest rustig doorgrazen. In Afrika moet je de Big Five zien, hier de Big Six: de bison, de wolf, de elk, de zwarte beer, de grizzly beer, de Moose! We zagen ze allemaal en vastgelegd!
hier zagen we 12 ELK
Overnachten, met kampvuur en heerlijke temperatuur, doen we op het campinkje van het Devil’s Tower National Monument. De Devil’s Tower is een overblijfsel van een vulkaan, een soort kurk die op de krater zat. De krater is verdwenen maar de kurk  staat nu ongeveer 300m boven het landschap uit te pronken. Het is het eerste National Monument van de VS.



Devil's Tower

Vanmorgen hebben  we een trail gelopen door het Prairie Dog Town, naar de voet van de DT en terug langs het riviertje. We dachten dat een Prairie Dog een soort hond was, maar het is een marmot. Een beetje kleiner broertje/zusje van de Alpine Marmot. Hier leven tientallen in de weide aan de rivier.
Prairie Dog

Geen opmerkingen:

Een reactie posten