zaterdag 24 september 2011




Camping Parasol, Shediac, 22 sep. 11
Vanmorgen een heerlijke wandeling langs het strand gemaakt, niemand te zien! Wat een ruimte, wat een rust! De Sunrise Drive gereden naar de Confederation Bridge, de verbinding tussen Prince Edward Island en New Brunswick. Mijn oom Eef, de vader van Harold en Jerry heeft daar nog aan gewerkt. Een van de langste bruggen van de wereld, 13 km lang. Toen ik dat vertelde aan de ranger van het Information Centre, kreeg ik een extra folder met technische gegevens. Gaan we nog bestuderen! We worden langzamerhand ingehaald door de herfst; de ahornbomen beginnen al of staan al te pronken met schitterende kleuren. Het wordt tijd dat we naar het zuiden komen, want daar staan nog veel meer soorten ahorn bomen. Na het bekijken van de brug zijn we naar Shediac gereden. De camping staat stampvol met gigantisch grote caravans. Je zou je er in Europa in ieder plaatsje compleet vastrijden. Maar veel rijden doen ze er niet mee; het zijn allemaal vaste staanplaatsen.
Fundy National Park campground Headquarters, 24 sep. 11
Gisteren hier aangekomen, nadat we eerst de Hopewell Rocks hebben bekeken. Ze worden ook wel Flowerpotts genoemd. Door het gigantische getijdenverschil, meer dan 12 m, zijn stukken rotsen weggeslepen zodat de restanten enorme bloempotten vormen. Een foto maakt meer duidelijk dan 1000 woorden! De Highway 114 bracht ons door een prachtige streek die al vroeg, voor Canadese begrippen, tot ontwikkeling is gebracht. Prachtige landhuizen worden afgewisseld met kleine, soms vervallen boerderijtjes. Honderd jaar geleden waren het grote bedrijven, maar naar de maatstaven van nu, valt er met dit soort bedrijfjes geen droog brood meer te verdienen. Jammer, want het is een prachtige streek. In Alma, aan de rand van het Bay of Fundy Nat. Park gelegen dorpje, is een haventje. Door het getijdenverschil vallen de bootjes iedere dag een paar keer helemaal droog. Als wij gaan kijken, kun je tot op de zeebodem lopen.
Voordat je een National Park inrijdt, is het eerst kassa. CAD 15,80 en je mag door het park rijden, 1 dag. Zouden ze in de boswachterij Grolloo moeten doen; werd het een stuk rustiger! We staan nu op een prachtige camping direct bij de ingang van het park. Echt heel mooi! Voorzien van 110Volt stroom, waar we via een eigen transformator 220 V van maken, een waterkraan, waar de Canadezen hun watertank direct op aansluiten en een riool (sewer).En internet! Onze camper is er niet opgebouwd om water en riool direct aan te sluiten, maar de cassette in de rioolbuis mikken, lukt best. En voor de waterkraan hebben we een aparte slang gekocht. Een dagje op deze camping verblijven kost CAD 28,25 buiten het seizoen. Hier geldt geen 50% korting voor de Passport America Pas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten