woensdag 14 september 2011



Camping Woodhaven, 14 september, ongeveer 20 km van Halifax
De klanken van Rita Hosking, een Canadian Biertje, Frans wijntje en een pizza, daar wordt het leven relax van. What a day! Een pizza, gesneden met een zakmes, dat was het enige dat we vanavond op een plastic wegwerpbord konden toveren. Geen potten, geen pannen, geen borden, messen vorken, kurkentrekker en wateen kampeerder al niet in zijn mobilhome heeft. Alles weg! Beddegoed, fietskleding, handdoeken, koppen schotels en nog veel meer, foetsie!
Laat ik maar bij het begin beginnen. Gisteren waren we nog vol lof; alles liep gesmeerd. Nu nog de camper in ontvangst nemen en we kunnen los. Toen we vanmorgen bij de camper kwamen, stond op het haventerrein geparkeerd, liet ie de oren (ramen) hangen. Die stonden namelijk open! Open gebroken! De verzegeling van de deur was verbroken, dus naar binnen: alle kasten leeg! Gelukkig kwam een aardige meneer, Dan Allan , die ons weer een beetje geruststelde. Wat was er gebeurd: in waarschijnlijk Antwerpen zijn een aantal ongenode gasten in de camper gekropen en hebben zich daar verstopt tot ze in Liverpool gearresteerd zijn geworden. Deze lieden hebben de camper zo gebruikt dat de Canadezen het nodig vonden om alles te desinfecteren en schoon te stomen. Al onze verdwenen spullen zijn meegenomen, hopen we, door de schoonmaak firma om alles professioneel te reinigen. Maar vandaag kwam dat er niet meer van. We hadden de keus om terug te gaan naar het hotel en morgen terug te komen, uiteraard tegen vergoeding, of alles opruimen en zo goed en kwaad ons te redden met de spullen die we nog wel hebben. Gelukkig was niets onherstelbaar vernield en er werd afgesproken, Dan regelde dat, dat morgen onze spullen spic en span terug komen op een de camping Woodhaven. En al doende komen we er achter dat we bijna geen closetpapier hebben, geen koffie kunnen zetten en vannacht maar op de rug gaan liggen en met de buik ons toe dekken, dat laatste zou Opa Bosch zeggen. Maar goed; je wilt avontuur, je krijgt avontuur!

Na een goed uur op de parkeerplaats van de haven kwam de schoonmaakploeg; de matrassen gingen eruit en werden vakkundig gestoomd, net als de vloerbedekking. We hadden de oude vloerbedekking over de nieuwe laten liggen als bescherming voor de nieuwe, maar de oude is nu ook zo goed als nieuw. Enfin, toen we alles min of meer geregeld hadden en weg wilden rijden, kwam een Duitse camperaar terug naar het parkeerterrein. Zijn wagen was ook opengebroken, maar verder niets verdwenen; die gasten hadden alleen wat in de wc achtergelaten. Toen hij echter aan het rijden ging, bleek dat het dakraam open was gebroken, echt kapot. Ons laddertje te voorschijn gehaald en hem geholpen met het fixen van het dakraam. En toen eindelijk op naar de Walmart om inkopen te doen. Bij de Costco gas getankt, wel eerst lid worden, bij de naast gelegen Super fruit en groente, bij de liquerstore bier en wijn gehaald. Dan is AH toch wel handiger, alles ineen. Inmiddels is het 22 uur geworden, nog even met Rob geskypt, bij hem begint de nieuwe dag alweer. Wij zijn benieuwd wat ons de nieuwe dag brengt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten