woensdag 28 september 2011

Sunset Point Campground, Harrington, Maine. 28 September

We hebben er nog maar een dagje achteraan geknoopt! Heerlijke, relaxte plek, prachtig weer en even de tijd om wat dingen te regelen. Een pre-paid simkaart hebben we nog niet kunnen bemachtigen, moet je voor in een grotere plaats zijn. Vanmorgen op de fiets 20 km rondgereden om bij een paar winkels te vragen naar zo’n kaart, niet dus. Gisteren hadden we wat geklooi met de stroomvoorziening: in Noord Amerika is alles op 110 Volt, dus hebben we een trafo om dat over te zetten naar 220 V. werkt prima, maar het is nogal wat stekker gedoe. Een van die stekkers had slecht contact gemaakt, zodat een stopcontact van de haspel gesmolten is. Gelukkig zijn er nog 2 over, want die stopcontacten kun je hier niet kopen. Ook Betsy’s fiets had kuren; de display bleef iedere keer hangen. Omdat het achterwiel er door de dealer is uitgehaald om een zwaardere buitenband te monteren, zocht ik daar naar het probleem. En daar zat iets net verkeerd om, in vergelijking met mijn eigen fiets. Een proefritje, alles okay. Voor hoelang? Zal nog even een mailtje naar Tonckes sturen.

Even een stukje Amerikaanse geschiedenis:

Op Campobello Island, waar we de laatste stop hadden voor we de grens overgingen, staat een buitenhuis van Franklin D Rooseveld, een belangrijke president van de VS, overleden in 1945. Hij bracht daar vaak de zomervakantie door. Prachtig gelegen aan een baai.

Er is nog een president Rooseveld geweest, Theodore ook wel genaamd Teddy. Hij was president van 1901 tot 1909. De eerstgenoemde was belangrijk omdat hij er voor gezorgd heeft dat de VS Duitsland en Japan de oorlog verklaarde en dat gaf wel de ommekeer in de strijd. Teddy is om een andere reden belangrijk geworden: naar hem is de Teddy beer genoemd! Waarom? Nou, Teddy was op berenjacht geweest, geen beer geschoten. De helpers vonden dat vervelend (missen misschien hun bonus?) en bonden een jong beertje aan een boom, zodat Teddy toch wat voor de flint kreeg. Maar die moest daar niets van hebben en ging zonder trofee naar huis. Maar er verscheen wel een karikatuur van het gebeuren in de Washington Post. Een slimme zakenman, en die hebben ze hier volop, liet zijn vrouw een beertje in elkaar naaien, zette die in de etalage met een bordje: “Teddy’s Bear” erbij. Werd een gigantisch succes; de teddybeer was geboren. In 1912 werd na aanleiding van de ondergang van de Titanic een zwart beertje gemaakt. Werd geveild voor €153.000,-

Tot zover meester en juf Klein Langenhorst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten