maandag 14 mei 2012


Mei 13, McMinnville
Vannacht geslapen op het parkeerterrein van het Aviation and Space museum, heerlijk rustig. Gaan over een uur het museum bekijken.
De laatste dagen veel gereden; door Hells Canyon, die niet zo hels leek als de naam suggereert, maar wel een mooie camping heeft van Power Idoha. Lux met douches en internet en omdat het seizoen nog niet begonnen is, gratis! De volgende dag vroeg op en een groot gedeelte van de Oregon Trail gereden. Deze weg hebben de pioniers, met hun hele hebben en houden op ossenwagens, afgelegd om van het oosten naar Oregon te komen. Vier tot zes maanden onderweg. Wij zijn al acht maanden onderweg, maar zonder ossen! De natuur heeft veel geleden door de activiteiten van de mensen: hele bergen zijn kaal gekapt en er rest nu nog alleen maar hellingen met wat Sagebrush, een soort woestijn struik. Daar tussen vreten koeien ieder spoortje van groen gelijk op. Op veel plekken treedt al woestijnvorming op. In de dalen is het wel groen want daar stromen riviertjes. Komen we op een hoger gelegen gedeelte van de trail is het overal National Forrest. En dat is een behoud voor het landschap: prachtige bergen, begroeid met bos. Als de camping in het bos nog gesloten blijkt, duiken we een bosweg in en kamperen aan een bosweitje. Nu maar wachten op de Elk of Moose! We kunnen lang wachten, maar zien nog geen konijn. Ook geen wonder dat je zo weinig wild ziet: bij de Walmart zijn de jachtpatronen praktisch vrij te koop en dan weet je het wel!
Op zaterdag 12 mei sturen we op Portland aan; ga nooit op zaterdag naar Portland! Wat een drukte, vreselijk. Maar mooie winkelcentra. Onderweg er naar toe krijgen we een indruk van het wintersportgebeuren: Mount Hood, bijna 4000 m is the place to be! Maar de lift installaties zijn echt aftands: 30 jaar geleden waren die in Oostenrijk al hopeloos ouderwets. Wordt waarschijnlijk minder aan verdiend dan dat de Alpenjodelaars binnen halen!




In Oregon betaal je geen belasting op producten, dat weten de RV-Canadezen ons te vertellen en omdat de Mischelins last van kaalheid beginnen te krijgen, hebben al ongeveer 100.000 km gerold, besluiten we bij Les Schwab in Dayville te informeren naar nieuwe pneus. De exacte maat is niet te koop in de VS, dat wisten we al, maar in plaats van 215 kan 225 ook. Dus rijden we nu weer nieuw. Voor omgerekend €732 kunnen we weer veilig verder. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten