maandag 16 juli 2012


Juli 15, Graves Island PP
Langs de kust van Nova Scotia naar een Provincie Park vlakbij Chester. Het Graves PP ligt op een eilandje, nou ja, er is een brug naar het eiland. Toen we hier gisteren arriveerden was er een party aan de gang, een makreel party. Jammer maar we waren te laat, de makreel was op.
Nova Scotia
Wat een prachtig park; het gehele eiland is camping met staanplaatsen waarop commerciĆ«le terreinen wel vijf campers zouden neerzetten. Schitterend uitzicht over de andere eilandjes en de prachtige baai. Bij ieder plek een picknickbank en vuurkorf. Bundel brandhout kost $5,- Enige nadeel, de muggen! ’s Avonds komen ze opzetten. In het weekend is het flink vol, maar nu, zondagavond, plek zat. Wij staan op een overloopplek maar dat is de enige plaats waar we kunnen profiteren van het wifi netwerk van het kantoor. Dus blijven we mooi staan. Hoewel het midden in het vakantieseizoen is, is de camping nog niet half vol door de week.
Nu we ons einddoel zo ongeveer bereikt hebben, Halifax, waar op 26 juli de camper weer naar de haven gaat en wij terug vliegen, even wat cijfertjes. In het totaal hebben we bijna 40.000 km gereden. De grootste afstand is wel van Vancouver (westkust) naar Halifax (oostkust). Met allerlei omwegen was dat een afstand van 11.000 km. Te bedenken: Rolde- Agadir Marokko is 3300 km! Maar we hadden de tijd want we hebben er bijna 2 maanden overgedaan. Hier blijven we tot woensdag, dan naar Halifax naar de expediteur om het vervoer te regelen. De volgende dag komen de Tall Ships naar Halifax, dat pikken we dan mooi even mee.
Gisteren een hele tijd gesproken met vier oudere Canadezen. Opvallend hoe weinig deze mensen van Europa weten en al helemaal niets van Nederland. Maar dat is ons wel vaker opgevallen.
Van onze Amerikaans vriend Thom Hull kregen we de volgende link, speciaal voor senioren: http://www.youtube.com/embed/Xv1tMioGgXI?rel=0



Geen opmerkingen:

Een reactie posten