donderdag 19 juli 2012


Juli 18, Indian Harbour, NS
Vandaag een belangrijke dag: we gaan de terugreis van de Rubber Tramp regelen. Daarvoor moeten we naar de expediteur in Halifax. We weten waar die zit, want daar moesten we ook zijn toen we de camper wilden ophalen, een eitje dus. Binnen een paar minuten, de betaling van $150,- nam de meeste tijd in beslag, waren we alweer buiten. Gewapend met wel een belangrijk papier. Daarmee kunnen we naar de haven rijden, camper afgeven en met een taxi naar het vliegveld.
Maar eerst vandaag naar de Waterfront waar de Tall Ships aanleggen. Maar helaas, alle parkeerplaatsen zijn in gebruik genomen om er tenten e.d. op te zetten. Na een half uur zoeken naar een parkeerplek, besluiten we het voor gezien te houden; we gaan naar Peggy’s Cove. Dit plaatsje heeft de meest gefotografeerde vuurtoren van Canada. Het is er dan ook behoorlijk druk met toeristen, busladingen vol worden hier gedropt. Onderweg op een parkeerplaats ontmoeten we Olivier met zijn neef Robert. Olivier, afkomstig uit Bremen, woonde 18 jaar in NL en woont nu een jaar in Halifax. Robert uit HH is op bezoek. Leuke leu!
We rijden langs een echt schitterende kust, overal inhammen. Alles doet hier nog onbedorven aan: geen massa hotels, restaurants, giftshops of andere troelala. In 1998 is hier vlak voor de kust een vliegtuig van Swissair met 229 inzittenden neergestort. Vanaf een stijlvol monument kijk je op de plaats waar het gebeurd  is.
Peggy's Cove
Indian Harbour is een nest van enkele huizen, maar er is een camping. Oma neemt de zaken waar en vraagt:’Well son, what can I do for you?’



En dan sta je op een plek!! Uitzicht over de baai, links het haventje, rechts een zonsondergang! Mooier kun je het niet bedenken. En geen muggen! Tot 12 uur ‘s nachts zitten we onder de luifel en meimeren over het afgelopen jaar.

2 opmerkingen:

  1. Hele fijne reis terug naar Nederland, ik heb met veel plezier jullie verhalen gelezen. Misschien ooit nog eens terug naar deze super mooie landen?

    Met vriendelijke groet
    Yvonne van den Berg

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen