vrijdag 6 juli 2012


Juli 6, even ten noorden van Québec
Als je vroeg bent, heb je een lange dag! Zo waren wij al om half 11 in de oude city van Québec. Saaie rit over de autoweg van Mortreal naar Québec, maar de Hymer had er weer zin aan, dus schoten we flink op.
Echt leuke oude stad, gezellig. Veel en goed bezette terrassen. Betsy had het gevoel alsof ze in Praag liep. Vooral bij het hotel Fronteac heb je een prachtig uitzicht over de rivier. Dit hotel was in de oorlog het Brits/Canadese hoofdkwartier.
De Citadel
behoorlijk Frans
De Maasdam doet Québec aan.
hotel Frontenac
Na een uurtje rondgebangerd te hebben, weer op weg naar het noorden. Tegenover de basellique de St Anna de Beaupré zien we camper staan in de pré. (Je merkt wel; alles is hier in het Frans) en daar staan we nu: aan de oevers van de St Lawrence voor nul dollar. Maar goed ook want onze euro’s worden in rap tempo minder waard: vergeleken bij vorig jaar september is de waarde met meer 20 dollarcent gedaald.





Québec is niet alleen een stad maar ook een provincie van Canada. Canada is een tweetalig land, in Vancouver en omgeving zie je overal alles in het Engels en het Frans aangegeven terwijl daar overwegend Engelstaligen wonen. Hier niet dus; alles alleen in het Frans. Québec noemt zich ook Le Capital National! Arrogante Fransen weer hoor!
waar hebben we dit meer gezien?

1 opmerking: