woensdag 4 juli 2012


Juli 4, Kingston, Ont Canada
Een dag of wat geleden begon, net voordat we een camping opreden, een rood lampje van de motor te branden: fout in het injectiesysteem. De volgende morgen vertrokken we daar weer en na een paar kilometer begon het lampje te branden. Wat is de oorzaak? Misschien vervuilde injectors, je weet nooit wat voor diesel je tankt. Naar een onderdelenzaak, geen verstand van diesels maar hier is spul om het injectiesysteem te reinigen. Hielp geen donder. De motor begon steeds slechter te lopen, horten en stoten. Na een onrustige nacht besloten om te proberen een stad, Oswego te bereiken en daar een garage op te zoeken. Eerst naar het parkeerterrein aan het meer, ontbijten. Terwijl Bets het ontbijt klaarmaakt, probeer ik wat stekkertjes en als ik tenslotte de connectors van de injectors aandruk, is het probleem opgelost!!! Een pak van ons hart, want hier vind je nergens onderdelen en maar weinig garages hebben verstand van diesels en al helemaal niet van Europese karren. Inmiddels zijn we weer een paar honderd kilometer verder, en dichterbij Halifax, en het rode lampje laat zich niet meer zien. Nu kun je daar over in de rats zitten, maar dat is flauwe kul vergeleken bij de angst die onze Amerikaanse vrienden, Hans en Trudy hebben uitgestaan. Zij moesten een goede week geleden hals over de kop hun huis in Colorado Springs verlaten vanwege brand gevaar. Een dag later horen ze dat hun hele buurt is afgebrand, ook hun huis. Weer een dag later blijkt dat hun huis met nog een paar andere huizen niet in vlammen is opgegaan. Da’s nog eens wat anders dan een brandend rood lampje!
daar passen we net op.

Na van een prachtige zonsondergang over de St. Lawrence genoten te hebben op een State Park, mooi maar weer met groot achterstallig onderhoud, nemen we de volgende dag, 3 juli, de ferry naar Wolfe Island. Voordeel van onze, in Amerikaanse ogen, kleine camper, we passen net dwars op de ferry. Wolfe Island is Canadees, dus douane. Gaat weer soepel. Aan de andere kant van het eiland, weer een ferry. Omdat een ambulanceauto mee moet, wordt het een uur vertraging. Maar al kletsend met een familie, oorspronkelijk Iers, uit Jackson, Mississippi, gaat de tijd snel voorbij. Als we door downtown Kingston tuffen, blijk maar weer eens dat de Amerikanen een heel ander begrip van een wonderful city hebben dan de Europeanen! Zitten we eindelijk op een terrasje, met een heerlijk koud biertje, begint het te druppen. Maar van de ruim 30 graden gaan er maar weinig vanaf. Morgen gaan we op bezoek bij Kim, Bill en hun dochters en daar treffen we Jerry ook weer, wordt vast wel weer gezellig.
Wolfe Island, waar zelfs de Friese vlag wappert.

2 opmerkingen:

  1. Hallo globetrotters, eindelijk weer eens jullie blog bijgelezen. Het is nu dus aftellen, nog 3 weken en je vliegt weer naar Europa (direct naar Hamburg of andere haven?) Wij zitten dan ergens Litouwen, Letland of Estland. We vertrekken dit weekend, na eerst nog even het trouwfeest van Richard en Jolieke te hebben meegemaakt (de 7e van de 7e ; ze trouwden de 6e van de 6e ). We komen begin september weer thuis. Geniet nog even verder en kom goed weer thuis. groetjes, Joke en Dick

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nee, natuurlijk niet direct naar de haven, vliegen is immers veel sneller dan varen! Hoe lang is de camper onderweg?

    BeantwoordenVerwijderen