donderdag 13 oktober 2011


11 okt. 11 Liberty Harbor Marin&RV park, NY
Wat een plek! Als we de boel geïnstalleerd hebben, de mail en de blog bijgewerkt, op pad. Al wandelend komen we op Liberty State Park, een punt die in de Hudsonriver uitsteekt. Fantastisch gezicht op de wolkenkrabbers van Manhattan, het in aanbouw zijnde World Trade Centre, het Vrijheidbeeld, Ellis Island en nog veel meer. Wat kunnen mensen wat fabriceren; zo zit je in een prachtig bos, zo in een woud van gebouwen. De ferry brengt ons voor 2 dollar naar de overkant van de haven. Daar staat een prachtig oud stationsgebouw. In 1967 ging de spoorwegmaatschappij failliet, de stad Jersey kocht de boel op en maakt er nu een schitterende plek van. De overkapping van de 20 spoorlijnen is nog intact, de spoorlijnen zijn overwoekerd. Nu worden er wandelpaden gemaakt door deze wildernis. En dan te bedenken dat hier mensen met hun hele hebben en houden de trein namen naar een onbekende toekomst; je krijgt er kippenvel van. Als we terug lopen, bekijken we even de training van een stel American Footballers, compleet met helmen en strakke pakjes. Daar treffen we Robbert en Maggie uit Nieuw Zeeland. Hij is met ouders vanuit Nederland daar naar toe gegaan en spreekt nog vlot Nederlands. Om 6 uur in hun RV een wijntje, ok! Een echte Amy camper, compleet met auto erachter. Leuk om te zien. En wat een ruimte, past die van ons wel 2x in. Veel opgestoken van deze reizigers en ’t was weer gezellig!
Stout geweest vandaag; door de politie aangehouden, oh oh! We reden vanmorgen een prachtige Parkway, maar daar mochten alleen personenauto’s rijden, geen campers dus. Maar wij betalen gewoon autobelasting, dus rijen maar. De weg kwam uit in de Bronx, maar plotseling een politieauto met knipperende lampen, joelende sirene achter ons. Volgende afslag nemen, dan de Sprain en je komt zo in NY, goede reis! Geen boete, aardige agent.
Oude man met hond: praatje aan de jachthaven. Wat kost het om hier te wonen, vraagt Bets. Heb een appartement, geen uitzicht op het water en betaal iedere maand 3000 dollar, Amerikaanse dollars! Wonen veel jonge mensen hier; hoe kunnen ze het betalen?
Liberty State Park 9/11 memorial: indrukwekkend monument. Twee lange roestvrijstalen muren met daarin de namen van alle slachtoffers van de aanslag. Als je het van de Jersey kant bekijkt, vormen ze het silhouet dat het Word Trade centre ook vormde. Oma en Opa met kleinkind lopen er tussen. Praatje: onze dochter werkte in het WTC, maar was tijdens de aanslag thuis vanwege de zwangerschap van dit meisje; lief meisje met prachtig zwart haar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten