vrijdag 7 oktober 2011

4 oktober Esmerald Lake Park
Het was weer zo’n hop on/off dag. Begonnen bij de Dutch Mill, een rommelige camping, maar je kon er wel gas tanken. Hadden gisteren een gastank meegenomen bij Costco, konden we daar laten vullen, 18USD voor 18 L. Eerste stop, een paar miles verder, de Teddy Beer fabriek. Leuke rondleiding, geen beer gekocht hoewel het wel moeite kostte om onze Kamperbeer geen maatje mee te brengen. Kamperbeer, een verhaal apart! Volgende halte: Mapple LeaF museum in Pittsford. O nee, daarvoor waren we nog op de Dakin Farm in Ferrishburg, je zou ermee in de war komen. Allemaal lekkere dingen daar en overal van proeven. Ik ben meer van de worst, Betsy van de zoetigheid. Lekkere kaas, maple syrup, jam gekocht. Heerlijk! De Lake camping is prachtig; er staat nog een tentkampeerder, toch niet al te stil want de weg loopt er redelijk dicht langs.
5 oktober
Probleem! En niet het kleinste. Bij de check van de auto, merk ik dat het koelwaterniveau flink is gezakt. Voor kenners betekent dat er een lek in het koelsysteem zit. De radiator lekt! Water bijvullen is maar een tijdelijke oplossing. Maar vooruit met de Rubber Tramp, op naar Manchester, een heel mooi chique dorpje waar al 4 presidenten op bezoek zijn geweest. Heeft bovendien een behoorlijke rol gespeeld in de oorlog tegen de Engelse overheersers. Generaal Stark wordt nog geëerd met een mooi standbeeld. Later op de dag rijden we de Molly Stark Trail, de vrouw van, die 11 kinderen baarde. De generaal schoot dus niet met losse flodders.
Maar eerst het lek! Vlak voor Manchester is een auto onderdelen zaak. Uit voorzorg had ik vanuit Rol al Stop Leak, dat stopt lekken in de radiateur, meegenomen. Dat spul moet rechtstreeks in de radiateur, dus eerst een slang eraf. Terwijl ik zo bezig was, een Hollander! Hans de Bruine, 20 jaar geleden naar Amerika getrokken, werkt bij de Auto Parts. Had het niet meer zo naar z’n zin in de VS, zus was een paar maanden geleden naar Nederland vertrokken. Hans brengt onderdelen rond, maar had hier van de baas eerst een scheerapparaat, een was beurt en een kam gekregen voordat hij naar de klanten zou mogen. We hebben wel betere zaken gezien! Enfin Stop Leak erin en maar weer op pad. We nemen de weg door de Green Mountains, in een woord prachtig. In het dorpje Jamaica, of all places, zien we wat Irene, de storm heeft aangericht. Verschrikkelijk: vier huizen totaal verdwenen en een paar anderen voor de helft in de rivier, die nu rustig voort kabbelt. Een paar bruggen vernield dus omrijden. Als we niet meer weten waar naar toe, vragen we een heel aardige mevrouw, Carol, die vol bewondering naar onze Rig (camper) staat te kijken, de weg. De weet ze wel, maar we moeten eerst toch wel even naar de winkel, de Generale Store, waar de moeder van het dorp de kassa bedient, om zekerheid te krijgen. Echt gezellig die winkels; van alles te koop en de eigen gebakken appelpie konden we niet laten liggen. Carol kwam nog even de winkel in om Moeder te vertellen wie wij toch wel waren.
Overnacht bij de WalMart in Bennington, nadat we geskypt hebben bij de Mac. Camperaars die er ook stonden bij de Wal hadden al van ons gehoord. We gaan al rond in het circuit!
6 okt. 11 Bennington
S’Morgens eerst naar de Mac, de ANWB gebeld. Er moet een nieuwe radiator komen. Het lek is aardig dicht, maar vertrouwen doen we het niet. ANWB gaat op zoek, vindt maar naar later blijkt, klopt het niet. Dus zelf maar op pad. Om de tijd te overbruggen, rijden we de bergen in en vinden een heerlijke plek bij een skihelling. Heerlijk in de zon, wel fris. Aan de andere kant van de helling vreet een marmot zijn toch al dikke buikje nog verder rond. Nu, avond, dus weer bij de Wal. Morgen krijgen we hopelijk bericht waar hier een radiator te vinden is. En anders sturen ze er maar een op.
7 okt. 11 Bennington
De Auto Part shop kan geen fiat radiator vinden in de VS. Contact opgenomen met ANWB, gaan nu kijken hoe een radiator kan worden opgestuurd. Contact maar via mail.
Inmiddels is het 1400 uur: ANWB gaat de radiator opsturen via SChiphol naar de camping in New York. Wij kunnen ons dus opmaken om in NY te komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten