dinsdag 11 oktober 2011



8 okt. 11 Cornwall Bridge State Park
Vandaag weer een normaal dagje; een eindje rijden, van Bennington naar Williamstown. Daar een Universiteits museum bezocht, leuk maar vooral het stadje is mooi. Het is zo’n keurig, maar saai stadje zoals er veel hier zijn. Alsof de mensen in een park wonen, alles keurig gemaaid en gesnoeid, mooie bomen aangeplant, prachtig. Maar saai; geen terrassen, nauwelijks winkels, geen kroegen. En dat voor een universiteitstad! Wel is vanmiddag een voetbalwedstrijd, maar daar moeten we dan nog 2 uur opwachten, verder dus maar weer. We rijden de Hwy 7, echt een aanrader. Door een prachtige omgeving; heuvels in de herfstkleuren, riviertjes en een prachtige blauwe lucht. Die hebben we weer de laatste dagen! We camperen op een State Park. Prachtig terrein, maar vrij dicht aan de weg. Het is er druk, want het is Columbus weekend. De State Parks zijn eenvoudige terreinen, met een voor hier redelijke prijs USD30,-. Maar het sanitair wordt slecht schoongemaakt en is totaal verouderd, maar dat geldt voor alle de campings die we gehad hebben. Slechts een douche voor de gehele camping! Tot onze schrik kwamen we er achter, het is een blauwe knoop park! Zelfs het in bezit hebben van alcohol is verboden. De politie of Ranger kan controleren: alles wordt dan in beslag genomen, plus USD75 boete. Je ziet wel; een land van onbeperkte mogelijkheden! We nemen de gok maar en rekenen erop dat we niet gecontroleerd worden.
Dan naar gisteren: zijn naar een garage geweest, die heeft geconstateerd dat inderdaad de radiator lekt en heeft vreselijk zijn best gedaan om hier een passende radiator te vinden. Niet dus. Dus maar weer gebeld naar de ANWB en een mail gestuurd dat het nu lang genoeg heeft geduurd. Ze pakken de zaak nu vlot op en als alles goed gaat hebben we woensdag een nieuwe radiator. Wordt naar de camping in NY gestuurd. Ben benieuwd.
10 okt. 11 Nog steeds het zelfde park, in Cornwall Bridge
Vandaag om 12 uur, noen, moeten we hier weg wezen. Einde seizoen! En dat met dit prachtige weer!! Het was gisteen een volop zomerse dag met temperaturen van 26-27 graden. En mooi hier! Ongelofelijk, je raakt er niet op uit gekeken. Gistermorgen hebben we een ander plekje gevonden, pal aan de rivier, naast heel aardige Amerikanen. Zij zijn 2 broers en hebben alle twee gigantische caravans; met een bak van een pick-up ervoor is het hele geval 17m lang! En kan ook nog aan alle kanten uitgeschoven worden. Ze hebben ook van alles bij zich, maar iets wat we wel eens eerder gezien hebben maar niet echt in de praktijk, is de Dutch Ofen. Een gietijzeren pan met een deksel waar je bbq briketten op kunt leggen. Zet je die dan ook nog in of hang je hem boven een vuurtje, kun je er van alles in klaar maken. Broer Dik heeft een kip, maat super Barnevelder, Broer Dun maakt een blueberriecake. De laatste wordt ons aangeboden, lekker maar erg zoet. Dat is ons opgevallen; overal wordt suiker aan toe gevoegd: low fat maar wel veel suiker.
’s Avonds bouwen we een campfire, voor USD5 koop je een bundeltje hout. De opbrengst gaat naar de daklozen. Bij de bundel worden “starters” meegeleverd, want het hout is vrij nat, maar na een uurtje prutsen brandt het wel. Zo zitten we tot 11 uur buiten, met een stiekem wijntje en biertje. Het is donker dus je ziet het niet, maar het smaakt wel. Over de rivier komen allerlei soorten kano’s langs. Leuk gezicht. Jammer dat we nog niet een dag kunnen blijven, nu gaan we nog een omweggetje maken, naar de woonplaats van de schrijfster van: de negerhut van oom Tom. Je ziet hier trouwens bijna geen gekleurd medemens.
11 okt. 11 New York
Om pak weg 12 uur reden we de camping in NY op. Vlotte rit van Torrington, waar we vannacht geslapen hebben, naar de Big Apple. Camping is een soort parkeerterrein voor USD64 per nacht, maar je kijkt zo op Manhattan, het Vrijheidsbeeld en de ferry naar Manhattan is vlakbij. Onderweg nog genoten van de prachtige herfstkleuren. De temperatuur is zomers, 25 graden. De radiator wordt hier donderdag bezorgd, onder voorbehoud. Maar ondertussen is de oude gedicht met Stop Leak! Gelukkig maar, want hier kun je echt niet even stoppen om wat water bij te vullen. Morgen ontmoeten we Harold en Dorothy, wordt vast gezellig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten