zaterdag 14 april 2012




April 12, Kingman AZ
The London Bridge: steen voor steen hebben ze een brug over de Thames in Londen afgebroken en vervoerd naar Lake Havasu, een stuw meer in de Colorado rivier. Daar doet ie weer echt dienst als brug en erom heen heeft men Engelse vakwerkhuizen gebouwd. De laatste is echter ver van vakwerk!  Via een weg langs die rivier, grillig landschap met allerlei kleuren gesteente, komen we bij de US 66. Deze weg, bekend als Route 66, was ooit de mainstreet van de VS. Hij loopt van Chicago naar Los Angeles. Vooral in de jaren 30, de crisis jaren, reden een half miljoen mensen deze weg, op weg naar een betere toekomst in het Westen. In de jaren 50 werd het een toeristische route. Volgens Grundman, onze travelguide, is het stuk dat wij gereden hebben het landschappelijk mooiste stuk. Halverwege een stop in Oatman, een levendige Ghosttown, waar het al behoorlijk druk is. De Burro’s, loslopende ezels, zorgen ervoor dat je heel kalm door het dorpje rijdt. Als gouddelvers town kende het plaatsje zijn grootste bloeitijd. Enige km buiten de town stuiten we op een echte, werkende goudmijn. Daar staan behoorlijk wat auto’s op het parkeerterrein, er wordt dus flink gezocht. In Kingman overnachten we op camping Walmart, hoewel de city dat niet goed vindt. Jammer dan.
April 13, Valley of Fire SP
Op een goede 50 mijl van Las Vegas ligt een verborgen schat: Valley of Fire. Bij maar weinig mensen bekend en toch van ongeƫvenaarde schoonheid!!! Kom je ooit in de buurt van LV, maak de rit door de Valley, geweldig. Alsof de aarde in de brand staat, alsof je chocolade- en vanillevla door elkaar draait, alsof bakker Gosselaar aardbeien- en bananenijs in laagjes op elkaar legt. Wat heeft de natuur hier zijn best gedaan. Voordat we het State park ingingen, eerst de Hooverdam bezocht. Een prachtige, nieuwe brug zorgt ervoor dat je niet meer over de dam hoeft, maar het kan nog wel. Dus doen. Schitterend bouwwerk, tussen 1931 en 1935 gebouwd. Zit er nog steeds als nieuw uit, maar het probleem zit em in het water.
 De waterspiegel van het stuwmeer is zo ver gezakt dat het een kritisch grens nadert. Nog verder zakken en de turbines krijgen te weinig waterdruk. In 1956 moesten ook drastisch maatregelen worden genomen om water te besparen, toen waren 10 milj. mensen, nu 28 milj. afhankelijk van het water. En als het water nog een paar meter zakt is het weer raak. Via de Northshore weg rijden we naar de Valley of Fire. Doordat het water zover is gezakt, zijn een aantal marina’s verdwenen, voor anderen heeft men de bootshelling een mijl verder naar het water moeten verplaatsen. Om vijf uur begint de lucht te betrekken, net als wij een trail lopen. Dus op naar de camping; mooi op tijd want nog geen half uur later is ie vol. Weekend, dus gaan de Yanks op pad. Dit is weer zo’n schitterend State Park camping. We worden omgeven door knalrode rotsen, prachtig, maar het regent! De eerste regen die we sinds half december hebben! Vier maanden geen drup gehad, maar heel veel stelt het niet voor.
O ja, onderweg door de Valley worden we door een agent gestopt: een eindje verderop zijn ze bezig met een commercial aan het opnemen. Twee Toyota’s, een zilverkleurige en een rode sportwagen draaien vlak voor onze neus om opnieuw voor de camera’s langs te sjezen. Volgens de agent zijn het Toyota’s Scion FSX.
April 14, Kingman







Via de wifi van de Mc Donald. Hebben een beste storm gehad vannacht, regen en wind! Vanmorgen een prachtige wandeling naar de Wave gemaakt. Zie de foto’s. komen nog een stel Kaaskoppen tegen, onderweg met een grote Concorde. Na nog een keer de scenic loop te hebben gereden, knallen we in de richting van Las Vegas, rijden dwars door de stad op de Las Vegas Boulevard en dan hebben we het weer gezien en rijden naar Kingsman. Om 1700 uur bij de Mac naar binnen voor de wifi. De felicitaties stromen binnen, leuk hoor!! Vannacht bij Walmart en morgen via de Route 66 naar Sedona.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten