donderdag 19 april 2012


April 19, Page AZ
Bijna 20 jaar geleden waren we ook hier en dat het indrukwekkend is, weten we nog wel, maar zo geweldig? Gisteren van Sedona naar Flagstaff gereden, daar een weatherradio gekocht. De eerste tornado’s razen al door de VS en wij willen daar niet door verrast worden. Deze radio heeft weerkanalen die constant het weerbericht uitzenden en waarschuwt als iets vreselijks zich aankondigt. Leuk ding, werkt op batterijen, zonnecel en je kunt em opdraaien! 
Grand Canyon
We waren al vroeg bij de Grand Canyon, dus eerst maar naar de verschillende uitzichtpunten. Wat een brede sloot! O ja, we hebben eerst de Imax film bekeken, prachtig. Bij Desert View de zonsondergang afgewacht, maar voordat die onderging, schoven wolken voor de zon, jammer. Maar goed dat we wat getreuzeld hebben voor we naar de GC zijn gegaan, want onderweg zagen we op 2460 m, op die hoogte reden we, nog sneeuw liggen. Afgelopen nacht overnacht op de camping van de GC, temperatuur dicht bij het vriespunt. Slordige boel op die camping: paden slecht onderhouden, geen personele bezetting ’s avonds en ’s morgen voor 8 uur geen mens te bekennen.

Big Bend in Colorado River

Vandaag een prachtige tocht gehad, weer langs de zuid rim, naar Lake Powell. De Glenn Dam herkennen we nog, maar verder is alles veranderd. Het is een groot watersport centrum geworden. Maar ook hier staat het water weer veel te laag. Onderweg zijn we naar een grote bocht in de Colorado rivier gelopen. Driehonderd meter onder ons maakte die een grote lus, prachtig! En we kwamen de ons zo langzamerhand heel bekende Duitsers weer tegen, ontmoet hebben we ze in Hamburg, op de Baja en nu weer, small World! Als we bij de Walmart wat wijn in willen slaan, zien we een plakkaat dat als je nog geen 40! bent, je je ID kaart moet laten zien. De Navajo mevrouw glimlachte toen we vroegen waarom. Zal wel een wet zijn van Navajo land!
Glenn dam
Nog een nagekomen foto: we werden  gewekt door het geluid van deze ballonnen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten