dinsdag 3 april 2012


April 4, El Centro California op de grens met Arizona
Na de nacht op de Deaf Rancho, de school voor dove kinderen te hebben doorgebracht, mooie plek voor campers, minder voor dove kinderen, hebben we anderhalf uur gedaan om over de grens te komen. We wisten dat het op zondag drukker zou zijn dan door de week, maar het weer was er niet na, bewolkt en koud, 15 gr, om nog langer op de Rancho te blijven. Vriendelijke douanemensen; terwijl we met een staan te kletsen, gaat de ander op zoek in de camper naar verse groenten e.d.. Maar die hadden we al opgemaakt, ook de laatste eieren gebakken, er was dus niets te vinden.
De rit door de bergen naar El Centro was overweldigend! Voor onze Marokkoganger: als in Tafraout, maar dan honderd keer groter. Wat een stenen! Groeien doet er niets, alleen maar hele grote keien. Als we uit de bergen zijn, rijden we door een laagvlakte, zelfs nog onder zeeniveau, waar grootschalige landbouw wordt bedreven. De tarwe staat al op het punt om rijp te worden, het gras is al gehooid en dat midden in de woestijn. Mogelijk gemaakt door het water uit de bergen en een omvangrijk bevloeiingssysteem. En aan de avenue Van Der Linden staat een enorme boerderij! Hollands glorie?

grensovergang

dovenschool

Overnachten doen we op een pasport America camping RV resort Big Bend. Volgende dag vroeg op want we willen naar Yuma, het Mecca voor de RV-ers. Onderweg passeren we de Imperial Dunes, gigantische duinen waar de Interstate dwars doorheen gaat. Yuma is niet wat we gedacht hadden: wel veel grote RV dealers, maar geen Obelink. Dan maar naar de Walmart en zie daar, allemaal kampeerspullen. We willen overnachten in de Imperial Dunes, dus terug richting El Centro. Onderweg hadden we al een stel campers zien staan in de duinen dus daar gaan we heen. Mooie plek aan de voet van een gigantisch duingebied, als in Erg Chebbi, maar dan veel hoger. Tegen een uur of vijf steekt een wind op, we worden gezandstraald! Fiat de sporen geven en op naar de Walmart in El Centro, waar al meer collega’s RV-ers staan. Prima plek, rustige nacht.
Imperial Dunes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten