donderdag 26 april 2012


April 25, Zion Nat. Park





Kom je via de oostingang met je camper het park binnen, word je gemeten. Te breed, dan betaal je $15,- en wordt het tegemoetkomende verkeer tegengehouden zodat jij de tunnel van 1 mijl voor je alleen hebt. Maar met ingeklapte spiegels is de Hymer net niet te breed, scheelt weer $15,-. Een machtig landschap om je heen als je de tunnel doorkomt. Wat is het park van deze kant mooi!! Bijna 20 jaar geleden waren we hier al eens, maar reden niet deze weg. Zion maakte toen geen geweldige indruk. Maar dit is andere koek! Bij het visitor centre parkeren we en nemen de shuttlebus het park in. 
Weeping Rock, Debby en Rob zullen het zich nog kunnen herinneren, was er in schoonheid niet op vooruit gegaan: de hangende begroeiing was totaal verdwenen, jammer. Aan het einde van de canyon een flinke wandeling gemaakt naar the Narrows, de naam zegt het al, een smalle doorgang waar de rivier the Virgin zich doorheen worstelt. Een stel mensen van het Park zijn bezig met herstel werkzaamheden, alles handwerk. Als we bij de ingang van de camping, the Wachman, komen, is alles gereserveerd! Een paar honderd meter terug ligt The South, een firt come, First serv camping. Daar is nog plaats, maar aan het einde van de middag staat ook daar het bord op Full. En dat op een doordeweekse dag in april! Misschien voorjaarsvakantie?
Buiten pannenkoeken bakken, lezen bij de gaslamp tot laat in de avond. Kon voorlopig wel eens de laatste avond buiten geweest zijn: de radio geeft aan dat het de komende dagen kouder wordt en kans op Thunderstorm!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten