zaterdag 7 april 2012




April 4, Slab City
Je zult lang moeten zoeken op een kaart om Slab City te vinden! Bij Niland, vlak bij de Salton Sea, rechts af en the Bealstreet volgen. Als je Googled vind je dat dit The Capital of the World for Boondocking is. In het Nederlands: Slab City is een verlaten luchtmachtbasis uit WOII, alleen de startbanen, asfaltwegen en betonnen vloeren van de gebouwen zijn nog over. Hier overwinteren Snowbirds, hippies en ander ongeregeld volk. De plek is bekend geworden door de film “Into the Wild”, de levensbeschrijving van Christopher McCandless, alias Alexander Supertramp, die al zwervend in Alaska verhongerd is. Hij verbleef een tijd bij de hippies die zichzelf Rubber Tramps noemden omdat zij met rondzwierven met hun huizen op wielen, campers. En banden worden hier Rubber genoemd. Nu weet je meteen hoe onze camper aan de naam Rubber Tramp komt!
Voordat je Slab City inrijdt, passeer je eerst Salvation Mountain. Een ongeveer 30 m hoge bult van cement en gemixte klei. Totaal beschilderd, zie foto! In Mexico was Maria erg in trek, hier doet Jezus het weer beter; volgens mij werken ze beide voor de zelfde baas. Leonard Knight heeft zich tot levensdoel het beschilderen van de berg gemaakt, sinds 1985. Hij wordt gesponsord met verf en strobalen.
We tuffen eerst maar een wat rond door SC; de meeste Snowbirds hebben de biezen al weer gepakt, maar her en der “wonen” nog wat figuren, die allemaal dezelfde hobby hebben, nl zoveel mogelijk troep verzamelen. We vinden een mooi plekje met uitzicht op de Chocolate Mountains en wat struiken om ons heen. Honderd meter achter ons staan verlaten stacaravans, wachtend op hun bewoners die in het najaar ongetwijfeld weer zullen verschijnen. Langs “de Mainstreet” ligt het theater, waar iedere zaterdagavond een talentenjacht is. Maakt niet uit wat je doe; als jouw gejammer niet in de smaak valt, lopen de klapstoelen vanzelf leeg.
Tot een uur of 10 zitten we onder de luifel, met kerstverlichting, en genieten van een bijna volle maan, de sterrenhemel en het vuurwerk. Vuurwerk? We zien plotseling vuurballen op een rij in de lucht. Waarschijnlijk van een vliegtuig dat oefent. Er is een Gunnery Ranch in de buurt. Gelukkig knalt het niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten